Vildmarksvägen

Vi fick i uppdrag av Trafikverket Region Mitt att upprusta 7,5 mil av den jämtländska delen av "Vildmarksvägen", en 50 mil lång väg genom den svenska fjällvärlden. Projektet pågick under tre år och är ett av landets största vägprojekt i meter räknat.

Vildmarksvägen är en viktig länk i ett område, ungefär lika stort som Västra Götaland,  och som är kraftigt trafikerad av turister från hela världen under sommartid som vallfärdar till områdets storslagna natur. Vägen byggdes för över 40 år sedan men inget förbättringsarbete hade utförts på minst 20 år - fram tills nu.

Vi utförde förbättringsarbetet där ny asfalt behövdes på delar av vägsträckan. Det var ett komplicerat jobb att genomföra på grund av avstånden mellan asfaltverk och läggning, samt mellan läggning och eventuella reservdelar, vilket krävde extra planering. 

Innan asfaltläggaren kunde påbörja sitt arbete hade vägens gamla beläggning frästs in i vägkroppen. Genom att fräsa den gamla beläggningen och blanda in ny bitumen återanvändes material och man fick en stabil botten. Vi gjorde en omfattande förstärkning och beläggning av 7,5 mil väg med en mängd tillfartsvägar. Totalt användes 55 000 ton asfalt.

Tack vare gedigen och gränsöverskridande erfarenhet i branschen kunde vi leverera en bra och effektiv lösning, på ett stort och komplicerat arbete i de svenska fjällen.

Uppgifter

Vildmarksvägen
Trafikverket Region Mitt
norra Jämtland/södra Lappland
Sverige
2015

Lemminkäinen Sverige

Försäljning
Våra kontor
Administration
Inköp

Tel: +46 8 54 52 53 80 (växeln)

Via växeln når du våra medarbetare i Sverige. Vår växel har öppet helgfria vardagar kl. 07:00-17:30