Automatiserad asfaltproduktion

Tornet till Tusby asfaltfabrik har en panoramavy över Helsingfors flygplats och hela huvudstadsregionen. Men driftsområdet för denna den största produktionsenheten i de nordiska länderna är mycket större än ögat kan se.

Om det är riktigt varmt kan även asfalt smälta. Det blir tydligt vid Sammonmäki asfaltfabrik i Tusby i närheten av Helsingfors där de olika aggregattyperna görs om till ett dussintal olika typer av asfalt i värmetrummor och blandare. Sidoanläggningarna arbetar med olika kvaliteter bitumen för ett flertal olika användningsområden. ”Det är förstås energikrävande. Den här utrustningen räcker för att värma halva Helsingfors”, säger produktionschefen Kimmo Karjala och öppnar ett lock till den enor...

2017-12-05

Infraprojekt utvecklar nya försäljningsverktyg

Den nya verksamhetsmodellen för infraprojekt integrerar verksamheten inom segmentet över nationella gränser. De nya verktygen användes först vid försäljning.

Läs mer

RAIN tar byggbranschen till nästa nivå

Vad är det som gör det amerikanska sprinterlaget så överlägset? Smidigt lagarbete, kommunikation mellan lagmedlemmarna och det faktum att alla vet exakt vad de ska göra för att laget ska nå det gemensamma målet. Hur kan vi göra detsamma inom byggbranschen? Det var denna stora fråga som RAIN-projektet under sommarens workshop handlade om.

Läs mer

Känn dig själv, förstå andra

En bra chef är en viktig tillgång. Vi vill hjälpa alla våra chefer att bli ännu bättre på vad de gör. Vår utbildning under våren var ett tillfälle då de kunde lära sig mer om sig själva och om att arbeta med andra.

Läs mer

En digital titt på ditt nya hem

Vi introducerar nya verktyg och tjänster som gör det möjligt för våra bostadsfastighetskunder att få en tydligare uppfattning av hur deras framtida hem kommer att se ut.

Läs mer

Ett nytt hem: Ljust och rymligt boende på Posteljooni

Kaisu och Ronald Sneitz besöker sitt nya hem på femte våningen i Posteljooni-flervåningshuset i Helsingfors, Finland.

Läs mer

Allt vi gör skapar värde för våra intressenter

Lemminkäinen bygger bostadshus, kommersiella fastigheter, trafikleder och diverse infrastrukturslösningar båda ovan och under jord. För detta krävs arbete, råmaterial, energi och vatten.

Läs mer

Att se helheten

Lean Six Sigma-projekt hjälpte oss uppnå betydande besparingar i samband med asfalteringen av Western High-Speed Diameter i Sankt Petersburg.

Läs mer

Öppen och snabb kommunikation på arbetsplatsen

Vikten av bra kommunikation i samband med byggprojekt blev tydlig i tunnelprojektet Rantaväylä i Tammerfors. Finlands längsta vägtunnel inne i en stadskärna byggdes genom ett samarbete där vi var huvudleverantör.

Läs mer