Vi banar väg i Ryssland

På asfaltfabriken och laboratoriet i Sankt Petersburg arbetar man med vägbyggen, återställning av naturen och logistiknav. Under högsäsong kan produktionen fortgå dygnet runt.

"Jag kan bedöma kvaliteten på asfalten genom att bara titta på den", skämtar Pavel Osiyan som ansvarar för vår vägbyggnadsenhet i Sankt Petersburg.

Pavel har arbetat på företaget i nio år. Han kom till Lemminkäinen medan han studerade teknik och ekonomi. Idag samordnar Pavel arbetet på enheten – närmare bestämt 82 medarbetare.

Asfaltfabriken i Sankt Petersburg är en våra fem anläggningar i trakten och en av de två i staden som producerar gjutasfalt. Anläggningens kapacitet uppskattas till 130 000 ton per år, vilket omfattar både extern försäljning och vår egen användning.

Det för med sig stort ansvar, säger Pavel, men det är också en spännande utmaning. "För varje år blir regler och förordningar mer och mer strikta, så det är viktigt att kvaliteten hålls på en hög nivå."

Verksamhetens hjärta

Kvalitet är något som Valeria Lavrukhina vet allt om i sin egenskap av kvalitetschef. Det är hennes jobb att kontrollera kvaliteten hela vägen från råmaterial till slutprodukt.

Valeria håller med om kundinriktningen och samordnar arbetet på labben på alla anläggningar. Om något går fel är det Valeria som ordnar upp problemet. "Ibland kan det bli ganska stressigt", säger hon med ett leende.

Och så har vi Andrey Zebrov, förman för asfaltproduktionen på platsen. Som Pavel säger, om asfaltfabriken motsvarar hjärtat är det Andrey som är huvudet. Han ser till att fabriken har en jämn produktion utan förseningar.

"Jag har haft tur med mitt team", sammanfattar Pavel. "Vad som än händer klarar vi av det tillsammans."

Text: Anastasia Lozhko
Bild: Sergey Grachev

2015-10-06

21 personer gillade detta