Teamanda på is

Ishockeylag från finska byggföretag tävlade i Cramo Hockey Cup i Helsingfors ishall i februari.

Lemminkäinen har haft ett ishockeylag i över sju år. "Just nu är vi cirka 30 herrar och nya spelare är välkomna", säger Juha Luostarinen, lagets kapten och grundare.

Laget tränar en gång i veckan. "Egen hockeyutrustning är det enda kravet för nykomlingar."

Medlemmarna i Lemminkäinens ishockeylag i Finland representerar olika sektorer och arbetsuppgifter. De flesta har en bakgrund inom ishockeyn men några har börjat spela på senare tid.

"Vi är alla jämlikar i laget och det är lätt att prata om allt, även arbetet. Fritidsaktiviteter är värdefulla för arbetsgivaren eftersom medlemmarna tar med sig teamandan till arbetet", säger Juha.

Lagets främsta mål är att träna och ha kul men de tar varje match på allvar. De förlorade sin första match med 4–0 men kom tillbaka starkare och vann resten av matcherna och hela turneringen. Priset delades ut av NHL-legenden Esa Tikkanen. När teamarbetet fungerar som bäst kan man dela hela känsloregistret.

Berätta om en inspirerande fritidsaktivitet. Bra idéer är värda att dela!

Text: Johanna Paasikangas-Tella
Bild: Tomi Nuotsalo

Bild

Alla för en. Till vänster (längst bak) Tero Lehmuskoski, Toni Laine, Juha Luostarinen, Mikael Forstén och Antti Kokkonen från Lemminkäinens lag.

Gör motion till en del av livet

Försök att motionera regelbundet och pröva nya sporter. Du kommer att må bra och sova bättre och har mer energi för arbete och fritid. Sammanlagt 2 timmar och 30 minuters rask motion eller 1 timme och 15 minuters hård träning i veckan ger bättre uthållighet.

2015-03-19

17 personer gillade detta