Tania Jarrett

Verkställande personaldirektör, Lemminkäinen, Helsingfors, Finland

Jag föddes i Villmanstrand och tillbringade min ungdom i Jyväskylä. Idag bor jag i Helsingfors och Tammerfors med mina vuxna barn. Min far är engelsman och min karriär har varit mycket internationell, och jag känner mig därför snarare som europé än som en företrädare för en särskild plats.

Jag arbetar som personalchef på Lemminkäinen. Mitt jobb är att se helheten, tvärs över sektorerna. Även om vi verkar i olika länder behöver vi gemensamma, enhetliga och effektiva rutiner, till exempel för lönesättning. Mitt mål är också att hjälpa människor att utbyta information om bästa praxis inom koncernen så att vi kan utveckla dem tillsammans. Jag brinner för att inspirera andra, vilket ibland kan innebära hetsiga diskussioner. Jag älskar att arbeta med människor. På fritiden tycker jag om att laga mat med vänner. Ibland måste jag ladda batterierna genom att ta en löprunda på egen hand.

Det bästa med mitt jobb är när jag kan inspirera någon att bryta sig ut ur sina fastställda tankebanor under en diskussion.

Om jag får önska mig något skulle jag vilja ge människor förmågan att se varje ny dag som en möjlighet. Då skulle vi gå till jobbet med inställningen att vi kan påverka.

Robert Blumberg frågade mig vad jag gjort annorlunda jämfört med tidigare och vad detta hjälpt mig att uppnå. Jag har engagerat personalavdelningarna i alla verksamhetsländer i arbetet med att ta fram nya policyer. Vi har fortfarande en lång väg att gå men jag är redan övertygad om att vi kommer att kunna skapa effektiva rutiner tillsammans.

Det här skulle jag vilja fråga en kollega: Vad inspirerar dig i ditt arbete?

Nästa Lemminkäinen-medarbetare i den här serien besvarar frågan och ställer en fråga till en annan kollega.

Möt vårt tidigare intervjuoffer
Robert Blumbreg

Text: Johanna Paasikangas-Tella
Bild: Tomi Nuotsalo

2015-05-04

28 personer gillade detta