Stom-teamet

Byggnadskonstruktion, Ylöjärven Emmin Kammari Housing Company, Finland

"Stom-teamet ansvarar för att resa byggnadens stomme. Detta omfattar montering av förfabricerade element, gjutformar och armering för golv samt lyft av material till de övre våningarna. Vårt team består av en förman, en besiktningsman, fyra snickare, en installatör av armeringsjärn samt en kranförare. De flesta av oss har arbetat som ett team i många år."

Enligt förmannen Tero Suolaniemi arbetar teamet tillsammans på ett föredömligt sätt. Stommen monteras snabbt, arbetets kvalitet är utmärkt och laget håller sig till den överenskomna tidsplanen. Det har inte behövts något efterföljande arbete.

Teammedlemmarna betonar vikten av att hålla sig till den överenskomna tidtabellen: "Vi måste följa planen löpande för att undvika en kapplöpning mot tiden i slutskedet. Därför hjälper vi varandra när det behövs." Männen är överens om att det bästa med arbetet är att kunna arbeta utomhus, utom när det är dåligt väder. Alla hos dem vittnar om deras stora laganda, inte minst kvaliteten på deras arbete.

Text: Riitta Sippola
Bild: Harri Hinkka

Stom-teamet

Med på bilden är Pekka Helminen, besiktningsman (1), Tapio Yltävä, snickare (2), Teppo Nieminen, snickare (3), Ismo "Olli" Ollenberg, snickare (4), Ilkka Seppälä, snickare (5), Petri Juustovaara, installatör av armeringsjärn (6) och Tero Suolaniemi, förman (7). I teamet ingår även kranförare Kristian Vaari (ej på bild).

2015-03-17

5 personer gillade detta