Karina Tommik

Trainee vid sommarens betongarbeten i Tallinn

Jag är 23 år gammal och kommer från en liten stad i norra Estland som heter Rakvere. Jag har nyligen gått ut från tekniska högskolan i Tallinn med en grundexamen i geoteknik.

Jag arbetar som trainee på avdelningen för betongarbeten och geoteknik, och jag arbetar huvudsakligen med projekt inom betongkonstruktioner (som broar). Det är min uppgift att hjälpa platscheferna och projektledarna, och ofta innebär det att jag hjälper till med dokumentationen. Om jag måste vara ute på byggplatsen är jag det. Det är faktiskt andra gången som jag arbetar för Lemminkäinen – jag har tidigare varit praktikant.

Det bästa med mitt arbete är människorna som jag arbetar med. Det finns en anda av att alla vill hjälpa varandra och etiken är verkligen hög. Jag tycker också om variationen – ingen dag är den andra lik.

Om det inte fanns några begränsningar skulle jag vilja ändra på att inte så många kvinnor studerar byggnadsteknik och annan ingenjörskonst. Jag tror att branschen verkligen skulle tjäna på det.

Andris Velmunsks frågade om jag har någon hobby som kräver full koncentration. Jag sysslar rätt mycket med olika typer av klättring. Jag försöker hinna göra det fyra till fem gånger i veckan på olika gym i Estland och jag åker utomlands för att klättra en eller två gånger om året. Jag har klättrat i Italien, Schweiz, Norge, Portugal och Spanien.

Jag skulle vilja fråga en kollega vad han eller hon uppskattar allra mest hos sina kollegor?

Möt vårt tidigare intervjuoffer
Andris Velmunsks

Text: Steve Roman
Bild: Sergei Zjuganov

2015-09-22

9 personer gillade detta