Fredrik Sarvell

Teknik- och affärsutvecklingschef för infraverksamheten i Sverige

Jag är 38 år gammal och kommer från Nyköping, 10 mil söder om Stockholm. Jag är civilingenjör, studerade samhällsbyggnad och anläggningsprojektör vid Kungliga tekniska högskolan in Stockholm. Jag arbetar som  Teknik- och affärsutvecklingschef för infraverksamheten i Sverige i segmentet infraprojekt.  Vi har relativt stora projekt på gång, t.ex. på Arlanda flygplats där vi har två jobb som innefattar schakt och beläggning samt Södra Kajen i Stockholm där vi sanerar den gamla kajen för att...

2017-11-07

Superstjärna: Tommi Pelkonen, tunnelchef

Tommi Pelkonen, en tunnelchef på byggarbetsplatsen för tunnelbanan i Esbo nära Helsingfors, har en viktig roll när det gäller att se till att projekten fortlöper både internationellt och gentemot kunden. Enligt kollegorna ses Tommis arbete sällan av allmänheten men han är en utmärkt chef. Läs mer om vår superstjärna!

Läs mer

Sommarjobb hos Lemminkäinen

Den här sommaren anställde vi återigen flera studenter i Finland. Vi frågade tre av dem om deras erfarenheter av att arbeta hos Lemminkäinen. Joona, Hanna-Kaisa och Jesse hade alla sommarjobb som var relevanta för deras studieområde.

Läs mer

Sex frågor till YIT:s verkställande direktör Kari Kauniskangas

Enligt verkställande direktören Kari Kauniskangas, som leder företagsfusionen mellan YIT och Lemminkäinen, är syftet att skapa tillväxt med personalen som drivkraft.

Läs mer

Att bygga ett lag

Vårt innebandylag i Ryssland gick upp i listorna, från nybörjare och wild card till outmanad vinnare.

Läs mer

Jani Himanen, Borrmaskinist, infraprojekt

Enligt hans kollegor är Jani Himanen en högkvalificerad och hårt arbetande kollega som kommer väl överens med andra. Vad de har lagt märke till är hans förmåga att snappa upp nästan vilken färdighet som helst. Vi bestämde oss för att fråga Jani om mer information.

Läs mer

En speciell markbyggnadsexpert

Man finner inte ofta Annina Peisa vid sitt skrivbord eftersom hon endast är där när hon inte kan undvika det. När man har ansvar för specialarbeten behöver man en grundlig kunskap om de arbetsplatser man sköter.

Läs mer

Jani Ruti

Snickare, byggnadskonstruktion, Finland

Läs mer

Juridiska paragrafer och boxning

Vår huvudadvokat i Sankt Petersburg, Dmitri Korontshik, började boxas för omkring fem år sedan. Han tränar på gymmet 4–5 gånger i veckan.

Läs mer