Tractor pulling

Kai Ove Bøe är förman på Lemminkäinen Norges asfaltfabrik i Forus och en av de ledande norrmännen inom den dieseldoftande motorsporten tractor pulling.

Tractor pulling är en motorsport som går ut på att dra en viktförsedd släde så långt som möjligt på en bana. ”Klassen jag tävlar i har en 70 meter lång bana. Om traktorn klarar att dra den lastade släden hela vägen till slutet på banan har den tävlande gjort en full pull och vinner. Om flera tävlande gör full pulls kör vi en omgång till med tyngre last, vilket kallas pull-off ”, säger Kai Ove Bøe, förman på asfaltfabriken i Forus i Norge. ”Man kan tävla i olika klasser. Jag har traktorer som...

2016-12-20

Asfaltdrottningar

Asfalteringsbranschen har hittills varit mansdominerad, men det håller på att förändras. I Tønsberg i Norge är en tredjedel av våra medarbetare kvinnor.

Läs mer

Riskhantering

Framgångsrik riskhantering hjälper oss att vinna upphandlingar och förbättrar genomförandet av projekt.

Läs mer

Solsken för asfaltarbetare!

Kaijaleena Vesala tittar ut genom fönstret. Kommer ösregnet sluta klockan nio som väderprognosen lovade, eller måste hon ändra arbetsplanen?

Läs mer

Niels Jørgen Nielsen

Niels firar 40 år med Lemminkäinen i augusti 2016.

Läs mer

Anbudskonsten

Anbudsgruppen i Tallinn har varit i bra form på sistone – de har vunnit ett högprofilsprojekt för förnyelse av Tallinns flygplats.

Läs mer

John Löfgren

John jobbar som Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöchef för Beläggning & Ballast i Sverige

Läs mer

Ett perfekt nollresultat

När det gäller olyckor är noll resultatet alla vill nå.

Läs mer

Det digitala teamet skapar en enhetlig webb

Koncernkommunikation och marknadsföring på Lemminkäinen ger service till alla åtta verksamhetsländer och ansvarar även för nödvändig information eftersom Lemminkäinen är ett börsnoterat företag. Enheten består av två team: Gruppkommunikation och digital kommunikation. Det digitala kommunikationsteamet har fyra medlemmar.

Läs mer