Jani Himanen, Borrmaskinist, infraprojekt

Enligt hans kollegor är Jani Himanen en högkvalificerad och hårt arbetande kollega som kommer väl överens med andra. Vad de har lagt märke till är hans förmåga att snappa upp nästan vilken färdighet som helst. Vi bestämde oss för att fråga Jani om mer information.

Berätta om dig själv. Jag är en byggarbetare från Mäntyharju i östra Finland. Jag utför alla sorters byggnadsjobb. Jag styr Lemminkäinens borrigg och har även en egen grävmaskin och på fritiden kör jag rallycross. Jag gillar också att bygga och reparera motorer, inklusive bilar när jag får chansen. Jag har två små döttrar och en partner. Jag har verkligen tur att hon förstår pressen jag utsätts för i mitt jobb. Jag gillar hur varierat mitt jobb är. Jag är utbildad elektriker. Enligt din åsikt...

2017-08-01

En speciell markbyggnadsexpert

Man finner inte ofta Annina Peisa vid sitt skrivbord eftersom hon endast är där när hon inte kan undvika det. När man har ansvar för specialarbeten behöver man en grundlig kunskap om de arbetsplatser man sköter.

Läs mer

Jani Ruti

Snickare, byggnadskonstruktion, Finland

Läs mer

Juridiska paragrafer och boxning

Vår huvudadvokat i Sankt Petersburg, Dmitri Korontshik, började boxas för omkring fem år sedan. Han tränar på gymmet 4–5 gånger i veckan.

Läs mer

Kontroll av klimatavtrycket

Projektteamet som har hand om beräkningen av våra asfalteringsprojekts klimatavtryck vet hur klimatavtrycket ser ut för enskilda produktionssatser.

Läs mer

Harri Tolonen

Harri, som fyller 40 i mars, arbetar med sprutbetong på konstruktionsplatser för tunnlar. Om allting går som det ska kommer hans arbetsplats nästa höst att bli den nya avloppsreningsanläggningen för Blombacken i Esbo i Finland.

Läs mer

Ivan Otsheretainyi

Chef för asfalteringsprojekt, Ryssland

Läs mer

Tractor pulling

Kai Ove Bøe är förman på Lemminkäinen Norges asfaltfabrik i Forus och en av de ledande norrmännen inom den dieseldoftande motorsporten tractor pulling.

Läs mer

Asfaltdrottningar

Asfalteringsbranschen har hittills varit mansdominerad, men det håller på att förändras. I Tønsberg i Norge är en tredjedel av våra medarbetare kvinnor.

Läs mer