Riskhantering

Framgångsrik riskhantering hjälper oss att vinna upphandlingar och förbättrar genomförandet av projekt.

Riskhantering är till för att identifiera och hantera risker relaterade till projektavtal. Målet är att säkerställa överlägsna upphandlingserbjudanden och leveranskapacitet jämfört med konkurrenterna. I detta syfte använder vi till exempel en standardmall för företagsavtal. Det garanterar att vi förstår varandra och att villkoren är rimliga. I offentliga projekt måste vi ofta använda ett avtal som har tagits fram av kunden. ”I sådana fall måste vi beakta huruvida vi kan eliminera eller minska...

2016-10-25

Solsken för asfaltarbetare!

Kaijaleena Vesala tittar ut genom fönstret. Kommer ösregnet sluta klockan nio som väderprognosen lovade, eller måste hon ändra arbetsplanen?

Läs mer

Niels Jørgen Nielsen

Niels firar 40 år med Lemminkäinen i augusti 2016.

Läs mer

Anbudskonsten

Anbudsgruppen i Tallinn har varit i bra form på sistone – de har vunnit ett högprofilsprojekt för förnyelse av Tallinns flygplats.

Läs mer

John Löfgren

John jobbar som Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöchef för Beläggning & Ballast i Sverige

Läs mer

Ett perfekt nollresultat

När det gäller olyckor är noll resultatet alla vill nå.

Läs mer

Det digitala teamet skapar en enhetlig webb

Koncernkommunikation och marknadsföring på Lemminkäinen ger service till alla åtta verksamhetsländer och ansvarar även för nödvändig information eftersom Lemminkäinen är ett börsnoterat företag. Enheten består av två team: Gruppkommunikation och digital kommunikation. Det digitala kommunikationsteamet har fyra medlemmar.

Läs mer

Säkerhetsambassadör från Norge

Thomas Holmsen har en passion för säkerhet. För tre år sedan började han som miljöchef på Lemminkäinen, och efter 18 månader började han också arbeta med säkerhetsfrågor.

Läs mer

Kan spela sin hand

Tor Arne Fenes är labbtekniker i Lemminkäinen Norge och en av landets bästa pokerspelare. Han hade kunnat spela som proffs men istället satsar han på sina kollegor och på verksamheten i Tromsö.

Läs mer