Sommarjobb hos Lemminkäinen

Den här sommaren anställde vi återigen flera studenter i Finland. Vi frågade tre av dem om deras erfarenheter av att arbeta hos Lemminkäinen. Joona, Hanna-Kaisa och Jesse hade alla sommarjobb som var relevanta för deras studieområde.

Joona Åström,  23 år Jobb som analytiker på infraprojektets tekniska kontor i Helsingfors ”Jag kommer från Jyväskylä och har studerat två år på internationella programmet vid Aalto-universitetet i S:t Michel i östra Finland. Till hösten ska jag fortsätta på masterprogrammet i företagsanalys. Jag har också tillbringat sex månader som utbytesstudent vid Yonsei University i Sydkorea. Jag hamnade på det här jobbet genom ett evenemang för alumner vid Aalto-universitetet. Där träffade jag min...

2017-10-10

Sex frågor till YIT:s verkställande direktör Kari Kauniskangas

Enligt verkställande direktören Kari Kauniskangas, som leder företagsfusionen mellan YIT och Lemminkäinen, är syftet att skapa tillväxt med personalen som drivkraft.

Läs mer

Att bygga ett lag

Vårt innebandylag i Ryssland gick upp i listorna, från nybörjare och wild card till outmanad vinnare.

Läs mer

Jani Himanen, Borrmaskinist, infraprojekt

Enligt hans kollegor är Jani Himanen en högkvalificerad och hårt arbetande kollega som kommer väl överens med andra. Vad de har lagt märke till är hans förmåga att snappa upp nästan vilken färdighet som helst. Vi bestämde oss för att fråga Jani om mer information.

Läs mer

En speciell markbyggnadsexpert

Man finner inte ofta Annina Peisa vid sitt skrivbord eftersom hon endast är där när hon inte kan undvika det. När man har ansvar för specialarbeten behöver man en grundlig kunskap om de arbetsplatser man sköter.

Läs mer

Jani Ruti

Snickare, byggnadskonstruktion, Finland

Läs mer

Juridiska paragrafer och boxning

Vår huvudadvokat i Sankt Petersburg, Dmitri Korontshik, började boxas för omkring fem år sedan. Han tränar på gymmet 4–5 gånger i veckan.

Läs mer

Kontroll av klimatavtrycket

Projektteamet som har hand om beräkningen av våra asfalteringsprojekts klimatavtryck vet hur klimatavtrycket ser ut för enskilda produktionssatser.

Läs mer

Harri Tolonen

Harri, som fyller 40 i mars, arbetar med sprutbetong på konstruktionsplatser för tunnlar. Om allting går som det ska kommer hans arbetsplats nästa höst att bli den nya avloppsreningsanläggningen för Blombacken i Esbo i Finland.

Läs mer