Köpenhamn: Confalt i nya saluhallar

Platsen räckte inte längre till på Grønttorvet i Köpenhamn, som är en grossistmarknad där danska krögare köper grönsaker och färsk frukt. Lemminkäinen lägger Confalt i de tre saluhallarna på den nya platsen i utkanten av Köpenhamn.

Tid är pengar. Därför valde Köpenhamns stad och den privata investeraren bakom den nya marknaden Confalt, enligt Carl-Richard Lund, försäljnings- och upphandlingschef för Confalt i Danmark.

Bärlagret i Confalt är en cementbas som läggs ut direkt efter att grundarbetet är klart. Det är ett perfekt underlag för den fortsatta byggprocessen och det går till och med att förankra byggnadens väggelement direkt i det.
När byggnadsarbetet är klart läggs en grovkornig asfalt ut med traditionell beläggningsteknik. Asfalten fylls sedan med det hållfasta Confalt-bruket.
"Bara två dagar senare kan du börja använda golvet", säger Carl-Richard.
Han menar att Confalt är en unik produkt som är mycket lämplig för olika typer av lager och liknande ytor som utsätts för tung belastning. "Den har både betongens styrka och asfaltens flexibilitet", säger han.

Text: Petra Sjouwerman

Snabba fakta

  • Confalt-projektet på grossistmarknaden i Köpenhamn omfattar 62 800 kvadratmeter. Projektet ska vara klart i oktober i år.
  • I Danmark används Confalt såväl på små busshållplatser (40 kvadratmeter) som på enorma containerterminaler och logistikcenter (över 100 000 kvadratmeter).
  • Confalt-beläggningen läggs i två etapper: det kräver en särskild kompetens inom beläggning som vi kan erbjuda våra kunder.

2015-03-24

18 personer gillade detta