En dag med en VD

Mikael Hautala, som snart är färdig ingenjör, fick möjlighet att lära känna byggbranschen och leda en verksamhet från högsta nivå.

Mikael Hautala går snart ut från Tammerfors tekniska universitet med en civilingenjörsexamen i teknik. Han antogs till programmet VD för 1 dag där universitetsstuderande får tillbringa en dag tillsammans med en finsk chef på högsta nivå. Mikael valde Casimir Lindholm och Lemminkäinen. Varför Lemminkäinen? "Lemminkäinen är ett mycket välkänt företag och jag visste inte mycket om byggsektorn. Jag driver ett företag och ville ta reda på om våra idéer kunde fungera här." Imponerande expertis...

2016-06-21

Bygga en båthamn utan att bli blöt om fötterna

Det är tillfredställande att komma på kreativa lösningar. Båthamnar byggs för det mesta från en arbetsplattform. Vi upptäckte att det gav stora besparingar att använda tillfällig mark bestående av sprängsten.

Läs mer

Lägga till Lemmy-ikonen på mobilen

Lägg till Lemmy-webbplatsen på hemskärmen för enkel åtkomst. Ikonen visas på hemskärmen på samma sätt som appgenvägar och widgetar, så du kan dra runt den och lägga den var som helst. Här kommer en snabbguide.

Läs mer

Årsrapport för 2015 tillgänglig

Lemminkäinens årsrapport för 2015 är nu tillgänglig på vår webbplats på engelska och finska.

Läs mer

Lemminkänens årsredovisning för 2015: Vi fortsätter enligt plan

”Nu är vi ett mer finansiellt stabilt företag jämfört med för två år sedan”, säger VD och koncernchef Casimir Lindholm.

Läs mer

Cykelvägar med Confalt runt musikens hus

Miljön runt det nybyggda Musikkens Hus i Ålborg i Danmark har renoverats ordentligt detta år. Rekreationsområdet har fått fina nya bänkar, nyplanterade träd och ett nät med cykelvägar belagda med Lemminkäinens Confalt-asfalt.

Läs mer

Jykä tar ledigt

Jykä är en asfaltfräsmaskin som behöver få service efter en hektisk sommar och för att komma i form inför nästa säsong.

Läs mer

Bra belysning och säkerhet går hand i hand!

Förbered dig på svåra förhållanden. Här beskrivs de bästa sätten för att garantera din och byggarbetsplatsens säkerhet under vintern.

Läs mer

Goda resultat

Enligt resultaten av 2015 års personalundersökning är vi nöjda med vår arbetsgivare.

Läs mer