Vägbeläggning vintertid i norra Norge

Vi lade 22 000 ton asfalt på europaväg E6 i norra Norge. Merparten av projektet omfattade vägbeläggning i en sex kilometer lång tunnel, ett arbete som utfördes under den kalla och snöiga vintersäsongen i Tromsø.

I norra Norge, nära polcirkeln, har efterfrågan på asfalt varit förhållandevis låg under vintern. Detta är kanske inte särskilt förvånande, med tanke på det snöiga och kalla klimatet. Ett tunnelprojekt skapar dock nya möjligheter, samt spännande utmaningar när det gäller produktion, logistik och utförande. Vi antog utmaningen, vilket innebar vägbeläggning i en tunnel på europaväg E6 under vintern 2017.  ”Vi producerade asfalten på vår arbetsplats i Tromsø och transporterade den sedan med båt...

2017-12-05

Renoveringen av Riksdagshuset är slutförd

Under de senaste tre åren har vi arbetat med att renovera en av Finlands mest klassiska byggnader, Riksdagshuset i Helsingfors.

Läs mer

Stolta över vårt arbete

Arbetstillfredsställelsen bland Lemminkäinens arbetstagare har förbättrats mot förra året.

Läs mer

Lemminkäinen i Almedalen

Den här sommaren deltog Lemminkäinen för första gången i Almedalsveckan i Sverige. Men vad är Almedalsveckan?

Läs mer

Stabil innovation

Vi är på god väg med vårt första grundsättningsprojekt med hjälp av vattentryck i Norge. Under Kongegården i Halden kommer gamla trägrunder och instabila laster att ersättas med jetstråleflyttad cement som går sju meter ner i marken.

Läs mer

Tävling för Lemmy-läsare!

Tävlingen för Lemmy-läsare har slutförts och de lyckliga vinnarna av en iPad är:

Läs mer

Väderskydd sparar tid

Våra OPS-projekt i Borgå, en stad i östra Nyland, Finland, har visat att den tid man lägger på att installera väderskyddssystem kan fås tillbaka i konstruktionseffektivitet, förutsatt att man väljer rätt projekt.

Läs mer

InfraHack-innovationerna tas i bruk i höst

InfraHack-innovationstävlingen gav nya ideer för beläggning och infraprojekt.

Läs mer

Europas starkaste tornkran

På platsen för utbyggnadsarbetet av flygplatsen i Helsingfors finns en lyftkran som klarar av att lyfta upp till 64 ton, med en räckvidd på hela 21 meter.

Läs mer