Lemminkäinen i Almedalen

Den här sommaren deltog Lemminkäinen för första gången i Almedalsveckan i Sverige. Men vad är Almedalsveckan?

Varje år samlas representanter för politiska partier, affärsverksamheter och branscher, fackföreningar, lokala myndigheter, företag och media i Visby på Gotland. Almedalsveckan började för cirka 50 år sedan som ett politiskt möte, men har sedan dess utvecklats till ett större evenemang som lockar deltagare från ett stort antal sektorer. Lars Stendius , som ansvarar för våra infraprojekt i Sverige, åkte till Gotland för att delta i mötet. ”I Almedalen kan ett företag försöka påverka...

2017-10-10

Stabil innovation

Vi är på god väg med vårt första grundsättningsprojekt med hjälp av vattentryck i Norge. Under Kongegården i Halden kommer gamla trägrunder och instabila laster att ersättas med jetstråleflyttad cement som går sju meter ner i marken.

Läs mer

Tävling för Lemmy-läsare!

Tävlingen för Lemmy-läsare har slutförts och de lyckliga vinnarna av en iPad är:

Läs mer

Väderskydd sparar tid

Våra OPS-projekt i Borgå, en stad i östra Nyland, Finland, har visat att den tid man lägger på att installera väderskyddssystem kan fås tillbaka i konstruktionseffektivitet, förutsatt att man väljer rätt projekt.

Läs mer

InfraHack-innovationerna tas i bruk i höst

InfraHack-innovationstävlingen gav nya ideer för beläggning och infraprojekt.

Läs mer

Europas starkaste tornkran

På platsen för utbyggnadsarbetet av flygplatsen i Helsingfors finns en lyftkran som klarar av att lyfta upp till 64 ton, med en räckvidd på hela 21 meter.

Läs mer

En vy från ovan

I Norge använder vi avancerad drönar-, foto- och GPS-teknik för att kartlägga våra lager med krossad sten och grus.

Läs mer

Skolsamarbete säkrar framtiden

För att de bästa kandidaterna ska hitta till Lemminkäinen kommer vi att investera i samarbeten med skolor.

Läs mer

”Nu är jag en riktig asfaltman.”

Tom Erik Broks har sedan år 2017 asfalterat Finnmarkens vägar i Norge. Han har kört asfaltvält, limspridare och asfaltspridare. Nu är han arbetsledare som har avlagt yrkesexamen som asfaltarbetare.

Läs mer