Väderskydd sparar tid

Våra OPS-projekt i Borgå, en stad i östra Nyland, Finland, har visat att den tid man lägger på att installera väderskyddssystem kan fås tillbaka i konstruktionseffektivitet, förutsatt att man väljer rätt projekt.

Vi bygger för närvarande två skolor och tre förskolor åt Borgå stad under ett PPP-avtal. Det innebär att vi kommer att ansvara för fastighetens underhåll och de närmaste 20 åren. Vi byggde hela stommen till förskolan i Majberget och en del av stommen till skolan i Vårberga under ett komplett väderskyddssystem. ”Hela byggnaden var innesluten under en presenning fäst i en aluminiumställning, vilket innebar att även taket täcktes. Det höll borta både regn och snö”, förklarar byggarbetsplatschefe...

2017-08-16

InfraHack-innovationerna tas i bruk i höst

InfraHack-innovationstävlingen gav nya ideer för beläggning och infraprojekt.

Läs mer

Europas starkaste tornkran

På platsen för utbyggnadsarbetet av flygplatsen i Helsingfors finns en lyftkran som klarar av att lyfta upp till 64 ton, med en räckvidd på hela 21 meter.

Läs mer

En vy från ovan

I Norge använder vi avancerad drönar-, foto- och GPS-teknik för att kartlägga våra lager med krossad sten och grus.

Läs mer

Skolsamarbete säkrar framtiden

För att de bästa kandidaterna ska hitta till Lemminkäinen kommer vi att investera i samarbeten med skolor.

Läs mer

”Nu är jag en riktig asfaltman.”

Tom Erik Broks har sedan år 2017 asfalterat Finnmarkens vägar i Norge. Han har kört asfaltvält, limspridare och asfaltspridare. Nu är han arbetsledare som har avlagt yrkesexamen som asfaltarbetare.

Läs mer

Bekväm körning på Ringvägen

Vi har asfalterat över 30 km av den natursköna vägen i sydvästra Finland. Vårt arbete i skärgården kräver noggrann planering av färjeförbindelser och dubbelt så många lastbilar för transport av material.

Läs mer

Utforska sociala medier

Gilla, dela, nätverka - använd sociala medier. Eller du kanske ska starta en blogg?

Läs mer

Bra belysning och säkerhet går hand i hand!

Förbered dig på svåra förhållanden. Här beskrivs de bästa sätten för att garantera din och byggarbetsplatsens säkerhet under vintern.

Läs mer