Johan Andersson är Årets Bergsprängare 2016!

Under Bergsprängningskommitténs årliga arrangemang BK-dagen utsågs Lemminkäinens medarbetare Johan Andersson till Årets Bergsprängare 2016.

Motiveringen lyder:
”En kunnig och skicklig sprängare, men ändå lyhörd och flexibel. Han är innovativ i sitt yrkesutövande och inte rädd att prova nya lösningar. Han är en trevlig och glad person, som det är lätt och roligt att jobba tillsammans med på berget.”

Johan Andersson har jobbat på Lemminkäinen sedan 2003 och tycker att frihet under eget ansvar är en av de saker som han uppskattar mest på arbetsplatsen. Han har genomfört flertalet komplexa projekt och har ett stort intresse för att utveckla innovativa lösningar inom bergsprängarbranschen, något som Johan själv tror är en av faktorerna som bidrog till utmärkelsen.

- Det känns förstås väldigt kul och samtidigt ett kvitto för att man utfört ett bra arbete i branschen som uppskattas av många. Variationen av alla olika projekt med sina egna utmaningar är det som gör mitt arbete väldigt kul och utmanande, säger Johan.

Hos Lemminkäinen har han haft flertalet varierande projekt och jobbat med tunnlar från 4 m² upp till 600 m², från 10 meters längd till 5 kilometer. Planeringen är otroligt viktig för att arbetet ska genomföras enligt utlovad tidplan i kombination med att hålla budget. För de som vill bli bergsprängare anser Johan att egenskaper som noggrannhet är en viktig egenskap.

- Det finns inga genvägar, man måste ha viljan och tålamodet för att göra saker och ting rätt. Som bergsprängare behöver du förstå jobbets innehåll och utmaningar och då framförallt varför man gör saker och ting, avslutar Johan.